3BM d.o.o. Jesenice - Novice iz servisa in prodaje

    english   english
    deutsch   deutsch
Dodaj med priljubljene
Pišite nam
 
 
:: racunalniške novice ::

30.03.2017

Čas za čiščenje prenosnikov

 

Medtem, ko je nam ljudem ob teh pomladnih temperaturah vedno bolj prijetno, pa postaja računalnikom že neznosno vroče. Še posebej to velja za prenosnike.....

 

. več...

28.09.2016

Poslovite se od kartuš

 

Nakup tiskalnika je bil vedno težka odločitev. Iskati je bilo treba kompromise med ceno tiskalnika, hitrostjo izpisa, kvaliteto izpisa in ceno potrošnega materiala. Ceneni tiskalniki imajo vedno zelo draga črnila. S tiskalnikom EPSON L130 ITS boste na stroške črnil lahko skoraj pozabili.

 

. več...

10.05.2016

Microsoftova brezplačna nadgradnja na Windows 10

 

Kmalu bo eno leto, odkar je izšel operacijski sistem Windows 10. Microsoft je ob izidu obljubil brezplačne nadgradnje lastnikom legalnih verzij Windows 7, 8 in 8.1. in sicer v roku enega leta od izida.

 

. več...

29.12.2015

Voščilo in opravičilo

 

Cenjenim strankam in poslovnim partnerjem želimo sreče, zdravja in poslovnih uspehov v letu 2016.

 

Radi bi vam sporočili, da je bolezen že pred prazniki oslabila naše vrste. Tako nam letos ne bo uspelo svojim zvestim strankam razposlati novoletnih čestitk po pošti. Za to se iskreno opravičujemo. Sredstva, ki smo jih za to namenili, bomo podarili v dobrodelne namene.

 

07.12.2016

Epidemija virusov Cryptolocker

 

Virusi, njihovo odstranjevanje in zaščita pred njimi so stalnica že skoraj odkar obstajajo osebni računalniki. Vrste virusov, njihovo pojavljanje in posledice pa se pogosto spreminjajo.

 

.več...

16.10.2015

Si želite idealen barvni multifunkcijski tiskalnik?

 

Nakup tiskalnika je bil vedno težka odločitev. Iskati je bilo treba kompromise med ceno tiskalnika, hitrostjo izpisa, kvaliteto izpisa in ceno potrošnega materiala. Z novim tiskalnikom EPSON L365 odločitev ni več težka. Pri tem tiskalniku dobite vse.

 

. več...

14.09.2015

Akcija nazaj v šolo

 

Ob začetku šolskega leta smo skupaj s podjetjem Si splet d.o.o. Ljubljana pripravili akcijo: »Plačaj 1, zaščiti 3«.

 

. več...

03.08.2015

Novi Windows - Windows 10

Microsoft je že kar nekaj časa obljubljal novo verzijo operacijskega sistema Windows – Windows 10. Konec julija smo jo tudi dočakali.

. več...

08.06.2015

Popravila prenosnikov na čip nivoju

Ob vse širši uporabi prenosnih računalnikov se močno povečuje število okvar na teh računalnikih. Popravilo okvar na prenosnih in tabličnih računalnikih je veliko bolj zahtevno, kot popravilo namiznih računalnikov. Popravil namiznih računalnikov se lotevajo že številni srednješolci. Čisto drugače pa je s popravili prenosnikov.

. več...

12.05.2015

Čiščenje prenosnikov pred poletno vročino

 

Bliža se poletje. Višje temperature pa prinašajo nevšečnosti uporabnikom računalnikov, predvsem prenosnih. Računalniki se bolj grejejo, ventilatorji bolj ropotajo, v hujših primerih računalniki blokirajo ali se ugašajo.

 

._več...

15.11.2012

Niso vsi pokvarjeni tiskalniki in LCD monitorji za na odpad

V razvitih državah pa tudi v Sloveniji se vse bolj uveljavlja potrošniška miselnost: "Če se kaj pokvari, vrzi proč in kupi novo. Saj se nič ne splača popravljat."

Čeprav je to blizu resnice pri zelo poceni izdelkih, pa temu ni vedno tako. Dva taka mejna primera sta tiskalniki in LCD monitorji.

. več...

12.10.2012

Popravila frekvenčnih pretvornikov Simodrive

Frekvenčni pretvorniki in servo regulatorji so v današnjih časih  najpomembnejši moduli za krmiljenje elektromotorjev v vseh industrijskih napravah, linijah, pogonih. Vsak CNC stroj ima vgrajene frekvenčne pretvornike za vse osi in za pogon vretena.

. več...

15.05.2012

Popust za čiščenje in protivirusni pregled

Ko se spomladi začnejo višati temperature, se tudi na računalnikih najpogosteje pokažejo težave. V računalnikih se čez zimo nabere prah, zaradi česar se zmanjšuje hlajenje mikroprocesorja, grafičnega procesorja, napajalnika in drugih elektronskih komponent. To je poleg virusov najpogostejši razlog za počasno delovanje računalnika, za blokade in neželjene izklope. ...

._več...

08.06.2011

Programiranje BIOS

Ena pogostejših okvar pri prenosnih in namiznih računalnikih je izgubljen BIOS program. BIOS je zagonski del programa vsakega računalnika, brez katerega se ta ne more zagnat do operacijskega sistema.

_več...

 

16.03.2011

Razširitev servisa na prenosnike Apple Macbook

V podjetju 3BM d.o.o. Jesenice že več let uspešno servisiramo prenosne računalnike različnih znamk. Večinoma so to Windows kompatibilni prenosni računalniki.

Popravila prenosnih računalnikov v našem servisu pa se razlikujejo od popravil v pooblaščenih servisih in tudi v večini drugih servisov. Zakaj?

_več...

 

15.03.2011

Predstavitev na Jožefovem sejmu

Že več let organizira Obrtna zbornica Jesenice v okviru Jožefovega sejma predstavitev svojih članov, obrtnikov in podjetnikov. Razstava je v predverju Kina železar in Gledališča Tone Čufar. Vsa leta se na sejmu predstavlja tudi naše podjetje.

Letošnja razstava obrti je od 15. do 19. marca 2011.

_več...

 

02.02.2011

Ugodnost za imetnike kartice Grafitov

 

Naše podjetje je že pred časom imetnikom kartice Grafitov ponudilo poseben 15%-ni popust za vse storitve servisiranja računalniške opreme: namiznih in prenosnih računalnikov, tiskalnikov, monitorjev in druge opreme. Tako imetnike kartice Grafitov stane čiščenje namiznega računalnika samo 19,13 EUR, za prenosni računalnik pa 38,25 EUR.

 

15.09.2010

20-letnica podjetja 3BM

 

Naše podjetje je bilo ustanovljeno točno pred 20 leti, to je 17. septembra 1990. ....

 

._več...

 

16.04.2009

Novo! Brezplačen prevzem računalniške opreme v Zgornjesavski dolini

 

Zgornjesavska dolina je zelo slabo pokrita s servisom računalniške opreme. Večina tako domačih kot tudi poslovnih uporabnikov vozi računalnike, prenosnike, tiskalnike, monitorje in drugo računalniško opremo v popravilo na najbližji servis na Jesenice. Razdalja 30 km od Rateč do Jesenic niti ni tako majhna. Poleg tega je treba računalnik najprej pripeljati v servis, potem pa popravljenega prevzeti v servisu.

 

._več...

11.03.2009

Skrb za prenosne računalnike

 

Prenosni računalniki se v zadnjem času mnogo več kupujejo, kot namizni računalniki. Postali so kar nekakšna modna muha. Marsikateri kupec prenosnega računalnika pa se ne zaveda, da ti računalniki prinašajo tudi kakšno novo skrb, ne samo kopico prednosti.

 

._več...

08.09.2008

Arhiviranje in zaščita podatkov

Večina uporabnikov osebnih računalnikov ima na računalnikih shranjene tudi pomembne podatke, dokumente, slike. Marsikdo se ne zaveda, kako hitro se ti podatki lahko izgubijo. Okvare diskov, virusi ali kakšne drugo okoliščine so pogosto razlog za izgubo podatkov.

. več...

28.05.2008

Prenosni računalniki za popotnike in direktorje

Tako za popotnike kot za poslovneže in direktorje, ki so veliko na poti je pri prenosnem računalniku najpomembneje, da računalnik deluje dolgo časa, ne da bi ga bilo treba priključiti na omrežje.


.
več...

25.10.2006
Prenosnik ali namizni računalnik?

To je vprašanje, ki si ga zastavlja večina kupcev novih računalnikov. Žal imajo tako prenosniki kot namizni računalniki svoje prednosti in slabosti. Če uporabnik te pozna, se laže odloči, kateri računalnik je zanj primernejši.

27.09.2006
Uspehi na fotografskih razstavah
 

Kakovost fotoaparatov, ki jih prodajamo v našem podjetju, preverjamo tudi s sodelovanjem na fotografskih razstavah v Sloveniji in v tujini. Direktor podjetja 3BM d.o.o. Bogdan Bricelj, pošilja svoje fotografije na številne razstave. Za fotografije je že prejel pohvale na močnih mednarodnih FIAP in PSA razstavah v Ameriki, na Finskem in na Poljskem. Fotografije so bile razstavljene že na 59-tih razstavah v Zahodno- in Vzhodnoevropskih državah, v Avstraliji, Hong Kongu in Kanadi. Na lanski Slovenski pregledni digitalni razstavi SLO-digi pa je s fotografijo Lačni smo osvojil prvo mesto.

več...

12.09.2006
Uspešna popravila elektroerozijskih strojev
 

S popravili strojev za elektroerozijo smo začeli bolj intenzivno pred dobrim letom dni v podjetju Kaldera iz Slovenske Bistrice.

več...

 

14.03.2006
Podjetje 3BM podprlo fotografsko razstavo

Podjetje 3BM že eno leto uspešno sodeluje s Fotografskim društvom Jesenice. Skupna točka sodelovanja je predvsem digitalna fotografija. Aprila 2005 je podjetje 3BM pripravilo predavanje o digitalni fotografiji za člane Fotografskega društva.


več...


18.06.2005
Uspešen nastop ekipe 3BM v in-line hokeju

V soboto, 18. junija 2005 se je v hali Pod Mežaklo na Jesenicah odigral IV. memorial Žiga Jana v in-line hokeju. Na njem je nastopilo šest ekip. Turnir se je po zelo izenačenih tekmah končal v večernih urah.

več...

05.05.2005
Popravilo reskarja v Jelovici Škofja Loka

Iz podjetja Jelovica Škofja Loka so nas tokrat poklicali prvč Pokvaril se jim je čfunkcijski reskar na liniji za izdelavo vratnih podbojev. Ker je to kčni stroj v liniji, je stala cela linija. Nemški dobavitelj linije je čaju, zato od njega niso mogli dobitči. Za naše storitve jim je povedala naša stalna stranka.

 
30.12.2004
Postavitev domače strani v Angleščini in Nemščini

Vstop Slovenije v Evropsko skupnost je prinesel precejšnje spremembe v poslovanju, hkrati pa ponudil nove poslovne priložnosti našim podjetjem. Eden prvih pogojev za tiste, ki želijo ponuditi svoje izdelke in storitve v drugih evropskih državah je, da postavijo svojo spletno stran v tujih jezikih. V našem podjetju smo se tega zavedli že precej pred prvim majem 2004.

več...

 
20.12.2004
Popravilo večprocesorskega industrijskega računalnika za Slovenske Železnice

V Slovenskih Železnicah na ranžirni postaji Zalog skrbi za pravilno zaviranje in razporejanje tovornih vagonov sistem petih večprocesorskih računalnikov. Brez usklajenega delovanja teh računalnikov bi bilo nemogoče v enem dnevu razporediti več kot dva tisoč vagonov.

več...

 
   
19.11.2004
Popravilo računalnika za nadzor elektronskega mikroskopa v Acroni Jesenice

V podjetju Acroni Jesenice za analizo materiala med drugim uporabljajo elektronski mikroskop. Tega nadzoruje industrijski računalnik strežniškega tipa. Računalnik se v oktobru 2004 ni hotel več zagnati. Vzdrževalcem in informatikom Acronija po daljših prizadevanjih računalnika ni uspelo oživiti, zato so se začeli dogovori o obisku pooblaščenega serviserja s Poljske. Pooblaščeni servis pa ni bil pripravljen oceniti dolžino servisa in s tem povezanih stroškov. Poleg tega bi bilo treba na serviserja čakati dva tedna. Takrat je pomoč ponudilo naše podjetje. ...

več...

 
 
 
28.10.2004
Popravilo industrijskega računalnika Agencije za telekomunikacije

V Agenciji za telekomunikacije Republike Slovenije uporabljajo industrijske računalnike za nadzor instrumentov. Čeprav so industrijski računalniki že načrtovani tako, da so čim bolj zaščiteni proti okvaram, se tudi ti včasih pokvarijo.

več...

 
09.10.2004
3BM posreduje svoje znanje tudi drugim vzdrževalcem

Društvo vzdrževalcev Slovenije vsako leto prireja srečanje vzdrževalcev. Srečanje združuje strokovna predavanja iz različnih področij vzdrževanja, razstavo izdelkov in storitev za vzdrževalce ter prijetno druženje. Letošnje srečanje je bilo 7. in 8. oktobra 2004 na Rogli.

več...

 
31.05.2004
Prenovljena slovenska spletna stran podjetja 3BM Jesenice

Podjetje 3BM ima svojo spletno stran od leta 1998. Svojo domeno smo dobili marca 1999. Od takrat je bila naša spletna stran nekajkrat spremenjena in dodelana...

več...
 
27.05.2004
Uspešna popravila elektronskih plošč za ETO Cerkno

3BM Jesenice že od leta 1996 uspešno sodeluje z enim največjih svetovnih proizvajalcev grelnih plošč za štedilnike ETA Cerkno. V tem podjetju servisiramo najrazličnejšo elektronsko opremo: CNC stružnice in reskarje, robote, procesne računalnike in različne regulatorje...

več...
 
25.05.2004
V popravilo vse več prenosnikov iz cele Slovenije

Prenosni računalniki na marsikateri delovni mizi izpodrivajo namizne računalnike, saj po zmogljivostih le malo zaostajajo za njimi. Velike razlike med enimi in drugimi pa nastopajo pri servisu. Namizne računalnike danes popravlja že vsak »mulc«. To ni nič nenavadno, saj je na voljo dovolj cenenih kompatibilnih komponent. Z njihovo zamenjavo je računalnik pogosto popravljen...

več...
 
21.05.2004
3BM sponzoriral Reprezentanco Slovenije v floorballu na svetovnem prvenstvu v Švici

Podjetje 3BM d.o.o. Jesenice je pomagalo Reprezentanci Slovenije v floorballu na Svetovno prvenstvu v švicarskem Zurichu in Klotnu. Prvenstvo se je odvijalo od 16. – 23. maja 2004...

več...
 
04.05.2004
Priprava rezervnih diskov z operacijskim sistemom pSOS za Acroni Jesenice

S predhodnico podjetja Acroni Železarno Jesenice 3BM sodeluje že od prvih začetkov poslovanja v letu 1990. V proizvodnji predvsem pomagamo vzdrževalcem reševati težke probleme, za katere bi sicer morali klicati serviserje iz tujine. Zaradi zastarelosti nekaterih strojev pa se celo tuji serviserji včasih znajdejo pred nerešljivimi problemi...

več...
 
25.04.2004
Sodelavec podjetja 3BM Denis Bakonič v ekipi državnih prvakov v florballu

Ekipa FBC THUNDER Jesenice je postala Državni prvak Slovenije v velikem floorball-u za sezono 2003/2004. V ekipi igra tudi serviser podjetja 3BM Jesenice Denis Bakonič...

več...
 
19.04.2004
3BM postal pooblaščen servis za računalnike PCX

Zgodovina sodelovanja 3BM s podjetjem PCX Computers sega tja v leto 1995. Leta 1998 smo podpisali franšizing pogodbo, kar je sodelovanje med podjetjema še poglobilo. Postali smo pooblaščena trgovina PCX. Za 3BM Jesenice je PCX Computers postal največji dobavitelj računalniške opreme...

več...

 
21.03.2004
Popravila osnovnih plošč v podjetju 3BM Jesenice

Pred kratkim smo se v podjetju 3BM d.o.o. Jesenice odločili za popravilo osnovnih plošč osebnih računalnikov. Do odločitve so nas pripeljale potrebe uporabnikov. V zadnjem času se je namreč močno povečalo število okvar, pri katerih se računalnik sam izklaplja ali ponovno zaganja. Razloga za te okvare sta v glavnem dva: virusi in okvare osnovnih plošč...

več...
 
17.03.2004
Sodelovanje z drugimi računalniškimi podjetji

Naše podjetje že vsa leta sodeluje tudi z drugimi računalniškimi podjetji, tako v bližnji okolici, kot drugod po Sloveniji. Čeprav si sosednja podjetja prizadevamo za iste kupce, je prav koristno tudi sodelovanje. Zaradi raznolikosti računalništva prav nobeno podjetje ne more dobro obvladati vseh področij. Tako se lahko med sabo dopolnjujemo ali se skupaj lotimo kakšnega dela...

več...
 
12.03.2004
Popravilo frekvenčnega pretvornika za Alples Železniki

3BM Jesenice sodeluje z enim največjih slovenskih proizvajalcev pohištva Alples že od leta 1997. V tem podjetju popravljamo najrazličnejše stroje za obdelavo lesa: CNC reskarje, stroje za razrez, mozničake, nakladalke in razkladalke. Odpravljamo tudi okvare na računalniško vodenih viličarjih in drugi opremi...

več...

 
01.03.2004
Dolgoletno sodelovanje med podjetji LIP Bled in 3BM Jesenice

Čeprav so večina naših strank mala podjetja, samostojni podjetniki in fizične osebe, med njimi najdemo tudi nekaj velikih podjetij. Eno takih je LIP Bled...

več...

 

3BM elektronika in mikroračunalniki d.o.o. Jesenice

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Slovenija

e-mail: 3bm@siol.net
tel: (04) 58-36-444 ali (04) 58-61-444, fax: (04) 58-36-440, gsm: (041) 638-066

delovni čas: od ponedeljka do petka 7:30 - 15:00, sreda do 17:30, ostale dni popoldan po dogovoru
 

O podjetju | Servis PC | Prodaja PC | Digitalna fotografija | Industrijska elektr. | Tester za kable | 3BM v slikah | Novice

Copyright © 2004 3BM d.o.o. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in produkcija: Eyemagics.com