Servis tiskalnikov

Servis tiskalnikov

Tudi popravila tiskalnikov (printerjev), multifunkcijskih naprav in telefaksov sodijo med tista, za katera mnogi menijo, da se ne izplačajo. Vedno pa temu ni tako.

Res je, da se najcenejši tiskalniki dobijo že za 50 do 100 €. Smiselnost servisa tiskalnika oziroma stroški pa so odvisni še od drugih dejavnikov.

Prvi dejavnik je stopnja okvare. To lahko ugotovimo samo s pregledom tiskalnika. Cena pregleda tiskalnika za poceni črnilne tiskalnike do 100 € je 12,20 €, za črnilne tiskalnike nad 100 € 24,40 €, za laserske in iglične tiskalnike pa 48,80 €. Stroške pregleda stranka plača ob predaji tiskalnika v servis.

Pri črnilnih tiskalnikih je zelo pogost razlog za okvare strgan papir, ki je ostal v tiskalniku, gumica za lase ali list sobne rastline, ki ga je tiskalnik povlekel skupaj s papirjem. Odstranitev tega v servisu je zagotovo smiselna, saj je takšno popravilo sorazmerno poceni.

Pri servisu tiskalnikov je popravilo mehanskih delov celo pomembnejše od popravila elektronike.

Servis tiskalnikov

Kadar ima uporabnik večjo zalogo črnil, je običajno smiselno tudi dražje popravilo. Cene črnil so namreč sorazmerno visoke. Stara črnila pa običajno niso ustrezna za nove tiskalnike niti pri istem proizvajalcu.

Dražje laserske tiskalnike je običajno smiselno popravljati, čeprav so nekateri deli (npr. grelec) precej dragi. Včasih pa popravilo tiskalnika tudi ni možno, če proizvajalec ni pripravljen prodati rezervnih delov.

Glede na navedena dejstva predlagamo, da pokvarjen tiskalnik prinesete v servis na pregled in se na osnovi realnih podatkov odločite za ali proti popravilu.

Na vsakih nekaj let je priporočljivo čiščenje tiskalnika. Svetujemo, da s tem ne čakate tako dolgo, da izpisi sploh niso več čitljivi. Možnost uspešnega čiščenja ali popravila tiskalnika je veliko večja, če ga prinesete v servis tiskalnikov takoj, ko vam začenja packati ali pa na izpisu manjkajo posamezni deli črk.

Imamo servis tiskalnikov za blagovne znamke HP, EPSON, Canon, Brother, Minolta, Kyocera, Xerox, Panasonic, Minolta, NEC, Fujitsu, Star in drugih proizvajalcev.

Pokličite nas, če imate težave s tiskalniki. Mogoče vam lahko pomagamo že po telefonu. Vprašate nas lahko po elektronski pošti, izpolnite obrazec ali pokličete na tel: +386 (0)4 58-36-444, tel: +386 (0)41 63-80-66.