Servis prenosnikov

Razlogi za okvare

Z večjim razmahom in cenovno dostopnostjo prenosnikov so tudi večje potrebe po servisu prenosnih računalnikov. Popravilo prenosnikov je precej težje kot popravilo namiznih računalnikov. Nekateri lastniki so to preizkusili že na svoji koži. Včasih nam kdo prinese v servis prenosnik po delih v vrečki, ker ga ne zna nazaj sestaviti. Pogosto se zgodi, da kdo da računalnik sosedu za brisanje virusa, potem pa ugotovi, da je ostal brez vseh dokumentov in fotografij večletnega obdobja. Zato se je bolje v primeru okvar obrniti na zanesljiv računalniški servis.

Servis prenosnikov (laptop, notebook)

Prenosne računalnike uporabniki še zelo pogosto imenujejo s tujko laptop ali notebook. Prenosniki so bolj podvrženi okvaram kot namizni računalniki. Za to je več razlogov. Prenosniki imajo:

  • večje število komponent na manjšem prostoru
  • komponente opravljajo po več funkcij in so zato bolj obremenjene
  • manj je prostora za hlajenje
  • zaradi prenašanja so pogostejše poškodbe ohišja, ekrana in diska
  • pogoste so okvare zaradi politja s pijačo ali drugo tekočino

Popravilo prenosnika je precej bolj zahtevno kot servis namiznih računalnikov. Popravilo prenosnikov (notebook ali laptop računalnikov) je običajno tudi dražje od popravila namiznih računalnikov. Pri prenosnih računalnikih je večina funkcij združenih na osnovni (matični) plošči. Zato so tudi zelo pogoste okvare osnovnih plošč. Pogoste so tudi okvare na trdem disku in ekranu (display).

Zaradi zgoraj navedenih razlogov uporabniki želijo računalniški servis, ki bo hitro in zanesljivo rešil njihov problem.

Servisa prenosnikov se sme lotiti samo dobro usposobljen serviser.

Servis prenosnikov

Možnost za popravilo prenosnikov

Ob okvarah osnovne plošče običajno servis prenosnikov (tudi večina pooblaščenih), zamenja osnovno ploščo. Takšen servis prenosnih računalnikov je bistveno dražji od popravila plošče. Pri nas imamo tudi servis osnovnih plošč. Cene popravil matične plošče za notebook (laptop) računalnike so običajno 170 do 200 €. Popravila osvetlitve ekrana so lahko tudi cenejša od 100 €.

Omenili smo že. da je pri prenosnikih zelo pogosta okvara ali razbitje ekrana (LCD zaslona). Ker so cene notebook ekranov dokaj visoke, se pogosto pojavlja vprašanje ekonomičnosti popravila. Zato smo poiskali tuje dobavitelje, ki nam ekrane za prenosnike dobavijo v nekaj dneh in po ugodnih cenah.

Nudimo vam servis prenosnika tako kot vsak soliden e-servis:

Rezervne dele kupujemo pri zanesljivih dobaviteljih, večinoma pri domačih in tujih pooblaščenih računalniških servisih in prodajalcih in po čimbolj ugodnih cenah.

Nekatere stranke ob dražjih okvarah prenosnik raje zamenjajo. Dobro se je zavedati, da je treba stroškom novega računalnika prišteti še stroške programske opreme in instalacije programov. Ob takih odločitvah stranki lahko skopiramo podatke na nov prenosnik in po želji instaliramo kupljene programe.

Postopki ob popravilu prenosnikov  (laptop, notebook)

V primeru okvare nas stranka lahko kontaktira preko elektronske pošte, spletnega obrazca ali po telefonu. Za nekatere okvare lahko že na osnovi simptomov ocenimo razlog za okvaro in okvirne stroške popravila prenosnika. Kadar tega ne moremo, nam stranka prinese ali pošlje prenosnik v pregled. Na osnovi pregleda lahko dovolj natančno ocenimo stroške servisa za dokončno popravilo. Cena pregleda, ki jo stranka plača v vsakem primeru, je 48,80 €, kadar gre za okvaro strojne opreme (hardware), in 24,40 €, kadar je okvara programske narave (software, virusi, napake v instalaciji operacijskega sistema).

V našem podjetju strankam nudimo servis računalnikov za vse vrste prenosnikov: poslovni prenosnik, gaming prenosnik za igre, manj zahteven prenosnik za domačo uporabo, mini prenosnik.

Imamo servis prenosnih računalnikov blagovnih znamk HP, Acer, Asus, Lenovo, IBM, Toshiba, Dell, Fujitsu, FSC, Samsung, Sony, IPC in drugih proizvajalcev.

Servis računalnikov Apple Macbook

V našem podjetju popravljamo tudi okvare strojne opreme (hardware) pri računalnikih Macbook.

Pokličite nas, kadar imate težave s prenosnikom! Pri manjših težavah vam bomo pomagali že po telefonu. Na vsa vaša vprašanja bomo odgovorili tudi, če nam jih pošljete po elektronski pošti, izpolnite obrazec ali pokličete na tel: +386 (0)4 58-36-444, tel: +386 (0)41 63-80-66.