Servis namiznih računalnikov

Servis namiznih računalnikov

Osebni ali namizni računalniki domujejo v mnogih podjetjih in domovih že štirideset let. Te računalnike so sicer mnogokje izpodrinili prenosniki. Zaradi mnogih prednosti pa so namizni računalniki še vedno dovolj razširjeni. Prednosti namiznih računalnikov so: večji (zunanji) ekran, večja zmogljivost in manjši stroški za servis računalnika.

Kadar pa se namizni računalnik pokvari, potrebujemo hiter in zanesljiv servis računalnikov. Še posebno uporabniki, ki računalnik potrebujejo vsakodnevno, si želijo, da bi jim računalniški servis popravilo računalnika opravil  zelo hitro, v enem dnevu ali še prej.

Popravilo računalnikov

Popravilo namiznih računalnikov je bilo do nedavno najbolj razširjena dejavnost računalniških servisov. Ta popravila so v večini primerov cenejša od servisa prenosnih računalnikov, saj zahtevajo manj dela in ponujajo več možnosti za menjave posameznih računalniških delov - komponent. Samo pri večjem številu pokvarjenih delov (npr. udar strele) in pri zelo starih računalnikih (nad 7 let) odsvetujemo popravilo računalnika in priporočamo zamenjavo celega računalnika.

Od vseh popravil je ravno servis PC računalnikov tisti, ki se jih najpogosteje lotijo domači mojstri, učenci in dijaki. Ti pogosto naredijo tudi precej škode, od polomljenih in požganih delov do izgube podatkov.

Servis računalnikov mora imeti znanje in izkušnje. Pomembno pa je tudi, kakšne dele vgrajujemo. Pri nas izbiramo zanesljive dobavitelje, ki nam dobavljajo kvalitetne dele po ugodnih cenah. Na željo stranke lahko računalnik pred popravilom pregledamo in ocenimo stroške. Cena pregleda namiznega računalnika je 24,40 €, All in one računalnika pa 48,80 €.

Servis računalnikov obsega:

Vse te vrste popravil mora ponuditi vsak soliden e-servis.

Popravila opravljamo v računalniškem servisu ali pri stranki na domu.

Pri servisu namiznih osebnih računalnikov je poleg strokovnega dela pomembno, da se vgrajujejo kvalitetne in zanesljive komponente.

Servis namiznih računalnikov

Čiščenje računalnikov

Za zanesljivo delovanje namiznega računalnika priporočamo čiščenje računalnika na vsaki 2 do 3 leta. S čiščenjem prahu se izognemo pregrevanju računalnika in pogostejšim okvaram.  Poleg odstranjevanja prahu zamenjamo hladilno pasto na procesorju, ki tudi omogoča boljše hlajenje. Cena čiščenja namiznega računalnika je pol ure dela, to je 24,40 €.

V našem podjetju strankam nudimo servis za vse vrste namiznih računalnikov: poslovni računalnik, gaming računalnik za igre, manj zahteven PC za domačo uporabo, računalnik All in one.

Servisiramo različne znamke osebnih računalnikov: PCX, HP, Fujitsu, Acer, IBM, Lenovo, Dell, Mimovrste, MR2, IZID.

Servis strežnikov

Popravila strežnikov so podobna popravilom osebnih računalnikov. Bistvena razlika je v tem, da je treba strežnike popraviti v krajšem času, saj je od njih pogosto odvisno delovanje celega manjšega podjetja. Po drugi strani pa so rezervni deli za strežnike nekoliko specifični in teže dobavljivi.

Servis osnovnih plošč - motherboard

Dolgo je veljalo, da se ne izplača nobeno popravilo plošč za osebne računalnike. S pogostimi menjavami procesorjev, podnožij, RAM pomnilnikov in vodil s strani proizvajalcev je pogosto težko dobiti ustrezno osnovno ploščo, ne da bi bilo treba zamenjati še procesor in pomnilnik ali še kakšno drugo ploščo v računalniku. Take večje menjave so namreč predrage. Pogosto je tudi ob vgradnji nove matične plošče za isti procesor potrebno ponovno naložiti Windows in vse programe. Za mnoge uporabnike to predstavlja velik dodaten strošek. Popravilo osnovne plošče je tako pogosto najcenejša rešitev za vse te probleme.

Zato so popravila osnovnih plošč pogosto smotrna. Približno 60% osnovnih plošč nam uspe popraviti s stroški 60 do 120 €. Poleg tega mi prevzamemo del rizika – če popravilo ne uspe, stranki zaračunamo samo pregled.

Pokličite nas, kadar imate težave z namiznim računalnikom! Pri manjših popravilih vam lahko pomagamo že po telefonu. Na vsa vaša vprašanja bomo odgovorili tudi, če nam jih pošljete po elektronski pošti, izpolnite obrazec ali pokličete na tel: +386 (0)4 58-36-444, tel: +386 (0)41 63-80-66.