Popravila in čiščenje tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in telefaksov

Servis tiskalnikov

Tudi popravila tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in telefaksov sodijo med tista, za katera mnogi menijo, da se ne izplačajo. Vedno pa temu ni tako.

Res je, da se najcenejši tiskalniki dobijo že za 50 do 100 €. Smiselnost popravila tiskalnika oziroma stroški pa so odvisni še od drugih dejavnikov.

Prvi dejavnik je stopnja okvare. Ekonomičnost popravila lahko ugotovimo samo s pregledom tiskalnika. Pregled tiskalnika za poceni črnilne tiskalnike do 100 € stane 9,76 €, za črnilne tiskalnike nad 100 € 22,88 €, za laserske in matrične tiskalnike pa 45,75 €. Stroške pregleda stranka plača ob predaji tiskalnika v servis.

Pri črnilnih tiskalnikih je zelo pogost razlog za okvare strgan papir, ki je ostal v tiskalniku, gumica za lase ali list sobne rastline, ki ga je tiskalnik povlekel skupaj s papirjem. Odstranitev tega je zagotovo smiselna, saj je takšno popravilo tiskalnika sorazmerno poceni.

Pri servisu tiskalnikov je popravilo mehanskih delov celo pomembnejše od popravila elektronike.

Popravilo tiskalnika

Kadar ima uporabnik večjo zalogo črnil, je običajno smiselno tudi dražje popravilo. Cene črnil so namreč sorazmerno visoke. Stara črnila pa običajno niso ustrezna za nove tiskalnike niti pri istem proizvajalcu.

Dražje laserske tiskalnike je običajno smiselno popravljati, čeprav so nekateri deli (npr. grelec) precej dragi. Včasih pa popravilo tiskalnika tudi ni možno, če proizvajalec ni pripravljen prodati rezervnih delov.

Glede na navedena dejstva predlagamo, da pokvarjene tiskalnike v servis prinesete na pregled in se na osnovi realnih podatkov odločite za ali proti popravilu.

Na vsakih nekaj let je priporočljivo čiščenje tiskalnika. Svetujemo, da s tem ne čakate tako dolgo, da izpisi sploh niso več čitljivi. Možnost popravila tiskalnika je veliko večja, če ga prinesete v servis takoj, ko vam začenja packati ali pa na izpisu manjkajo posamezni deli črk.

Imamo servis tiskalnikov za blagovne znamke HP, EPSON, Canon, Brother, Minolta, Kyocera, Xerox, Panasonic, Minolta, NEC, Fujitsu, Star in drugih proizvajalcev.

Pokličite nas, lahko vam pomagamo že po telefonu. Na vsa vaša vprašanja bomo odgovorili tudi, če nam jih pošljete po elektronski pošti, izpolnite obrazec ali pokličete na tel: +386 (0)4 58-36-444, tel: +386 (0)41 63-80-66.