3BM

Popravila in čiščenje namiznih osebnih računalnikov, strežnikov, osnovnih plošč

URL: http://www.3bm.si/popravilo-servis-racunalnika/popravilo-namiznih-racunalnikov/

Servis namiznih računalnikov

Popravilo namiznih računalnikov je bilo do nedavno najbolj razširjen računalniški servis. Ta popravila so v večini primerov cenejša od popravil prenosnih računalnikov, saj zahtevajo manj dela in ponujajo več možnosti za menjave posameznih računalniških delov - komponent. Samo pri večjem številu pokvarjenih delov (npr. udar strele) in pri zelo starih računalnikih (nad 7 let) priporočamo zamenjavo celega računalnika.

Od vseh popravil je ravno serivs PC računalnikov tisti, ki se ga najpogosteje lotijo domači mojstri, učenci in dijaki. Ti pogosto naredijo tudi precej škode, od polomljenih in požganih delov do izgube podatkov.

Ko popravljamo osebni namizni računalnik, sta pomembna znanje in izkušnje. Pomembno pa je tudi, kakšne dele vgrajujemo. Pri nas izbiramo zanesljive dobavitelje, ki nam dobavljajo kvalitetne dele po ugodnih cenah. Na željo stranke lahko računalnik pred popravilom pregledamo in ocenimo stroške. Za pregled zaračunamo pol ure dela, to je 22,88 EUR.

Popravila opravljamo v delavnici ali pri stranki na domu.

Za zanesljivo delovanje računalniške opreme priporočamo čiščenje računalnika na vsaki 2 do 3 leta. S čiščenjem prahu se izognemo pregrevanju računalnika in pogostejšim okvaram. Poleg odstranjevanja prahu zamenjamo hladilno pasto na procesorju, ki tudi omogoča boljše hlajenje. Za čiščenje namiznega računalnika zaračunamo pol ure dela, to je 22,88 EUR.

Imamo servis PC za naslednje znamke osebnih računalnikov: PCX, HP, Fujitsu, Acer, IBM, Lenovo, Dell, Mimovrste, MR2, IZID.

Največ naših strank je v občinah Jesenice, Kranjska Gora, Žirovnica, Radovljica, Bled, Gorje in Bohinj.

Pri servisu namiznih osebnih računalnikov je poleg strokovnega dela pomembno, da se vgrajujejo kvalitetne in zanesljive komponente.

Popravilo namiznega računalnika

Servis strežnikov

Popravila strežnikov so podobna popravilom osebnih računalnikov. Bistvena razlika je v tem, da je treba strežnike popraviti v krajšem času, saj je od njih pogosto odvisno delovanje celega manjšega podjetja.
Servis osnovnih plošč - motherboard
Dolgo je veljalo, da se ne izplača nobeno popravilo osnovnih plošč za osebne računalnike. S pogostimi menjavami procesorjev, podnožij, RAM pomnilnikov in vodil s strani proizvajalcev je pogosto težko dobiti ustrezno osnovno ploščo, ne da bi bilo treba zamenjati še procesor in pomnilnik ali še kakšno drugo ploščo v računalniku. Take večje menjave so predrage zato uporabniki pogosto menjajo cel računalnik.. Pogosto je tudi ob vgradnji nove osnovne plošče za isti procesor potrebno ponovno naložiti Windows in vse programe. Za mnoge uporabnike to predstavlja velik dodaten strošek. Popravilo osnovne plošče je najcenejša rešitev za vse te probleme.

Zato so popravila osnovnih plošč pogosto smotrna. 80% osnovnih plošč nam uspe popraviti s stroški 60 do 80 €. Poleg tega mi prevzamemo del rizika – če popravilo ne uspe, stranki zaračunamo samo pregled.

Pokličite nas, kadar imate težave z računalniško opremo! Pri manjših popravilih vam lahko pomagamo že po telefonu. Na vsa vaša vprašanja bomo odgovorili tudi, če nam jih pošljete po elektronski pošti [1], izpolnite obrazec [2] ali pokličete na tel: +386 (0)4 58-36-444 [3], tel: +386 (0)41 63-80-66 [4].