Servis industrijske elektronike

Tako proizvodnja kot mnoge druge dejavnosti (trgovina, turizem, administracija, bančništvo, celo šport) v današnjem času ne morejo delati brez elektronsko ali računalniško vodenih strojev in naprav. Okvare te opreme običajno zahtevajo precej drago popravilo in še dražje zastoje proizvodnje. V takih primerih vsakdo želi servis, ki mu bo okvare odstranil hitro in kvalitetno.

Naše podjetje že od ustanovitve opravlja servis elektronske in računalniške opreme v proizvodnih podjetjih, laboratorijih, obrtnih delavnicah in drugih dejavnostih. Pri tem sploh ni pomembno, kaj predelujejo stroji, ki jih vzdržujemo: tekoče jeklo, les, avtomobilski filter, čokolado ali pa bruhajo gore številk. Izkušnje imamo v metalurški, kovinsko predelovalni, elektro, lesni, tekstilni, kemijski, gumarski, živilski industriji, plastičarstvu, kemijskih in foto laboratorijih, pralnicah, avtoservisih, pri vulkanizerjih in še kje. Skoraj je ni dejavnosti, v kateri vam ne bi mogli pomagati.

Pomagali vam bomo, kadar se pokvarijo: proizvodna ali kalilna linija, robot, CNC stroj (stružnica, reskar), brusilni, vlečni ali vrtalni stroj, sekator, varilni aparat, erozijski ali trgalni stroj, leteča žaga, stroj za razrez in roblenje, mozničarka, svetlobna zapora, vakumirka, stroj za obdelavo plastike, ultrazvočni varilnik, drobilni in mešalni stroj, industrijski pletilni, šivalni, pralni, sušilni ali likalni stroj, manipulator, viličar, naprava za centriranje gum in meritev CO2, regulator hitrosti motorjev (frekvenčni pretvornik, enosmerni regulator, servo regulator), napajalnik, vhodno izhodni modul (I/O), regulator in merilnik temperature v peči (vakumska, kalilna, talilna, indukcijska, plazma, za keramiko), programirljivi kontroler (PLC), elektronski modul, pretvornik, laboratorijski instrument, dilatometer, elektronski mikroskop, pH-meter, spektrometer, fotometer, potenciostat, resonantni pulzator, kvantometer, plinski kromatograf, merilnik pretoka, merilnik trdote, komora za testiranje, procesno vodenje, osebni ali procesni računalnik za obdelavo podatkov, športni semafor, stroj za izdelavo fotografij, naprava za psihomotorični test, krmilna elektronika v kamionih za posipanje cest ali druge elektronsko in računalniško vodene naprave.

Na podlagi dolgoletnih izkušenj pri servisiranju elektronske in računalniške opreme in ob pomoči zanesljivih merilnih instrumentov bomo rešili vaše probleme hitro in kvalitetno. Tako se boste izognili velikim izpadom proizvodnje. Ne bo vam treba po več dni ali tednov čakati na serviserje iz tujine. Skupaj z vami bomo odpravili tudi morebitne tehnološke probleme.

Znanje in izkušnje nam omogočajo, da pogosto odpravimo tudi sistemske napake proizvajalca, zaradi katerih se nekatere napake na opremi pogosto ponavljajo. Še posebno uspešni smo pri popravilih frekvenčnih pretvornikov Simodrive (E/R modul, L/T modul, kontrolna kartica), Masterdrive, Micromaster.

Pri industrijski elektroniki je zelo pomembno tudi preventivno vzdrževanje. Čiščenje elektronike zagotavlja, da se odstrani nezaželjeni prah z elektronskih komponent, ki zmanjšuje njihovo hlajenje. Na vezju so lahko tudi kovinski delčki, ki povzročajo kratke stike. Ostanki emulzije lahko poškodujejo vezi na tiskanem vezju. Iz navedenih razlogov priporočamo redno čiščenje elektronskih sklopov. Pogostost čiščenja je predvsem odvisna od izpostavljenosti elektronskih modulov nezaželjenim vplivom.

Pod preventivno vzdrževanje štejemo tudi izdelavo varnostnih kopij programov. Ti so vedno vpisani v programirljivih čipih – EPROMih, lahko pa so tudi na disku, kartici, disketi ali drugih zapisljivih medijih. V primeru okvar EPROMov, diskov ali drugih medijev, se izgubi program za napravo. Tega v nekaterih primerih še lahko zagotovi pooblaščeni servis, vedno pa ne. Zato je zelo pomembno varnostno kopiranje EPROMov, diskov in drugih medijev.

Pokličite nas! Radi si bomo ogledali vašo proizvodnjo in skupaj z vami našli področja, kjer vam lahko pomagamo. Prepričani smo, da boste tako zadovoljni z našim servisom, kot so naše dosedanje stranke. Na vsa vaša vprašanja bomo odgovorili tudi, če nam jih pošljete po elektronski pošti, izpolnite obrazec ali pokličete na tel: +386 (0)4 58-36-444, tel: +386 (0)41 63-80-66.

Dober servis erozijskih in CNC strojev, procesnih računalnikov in druge elektronske opreme v industriji je težko najti.

Servis industrijske elektronike