english   english
    deutsch   deutsch
Dodaj med priljubljene
Pišite nam
 
 
:: racunalniške novice ::

12.05.2015

Čiščenje prenosnikov pred poletno vročino

 

Bliža se poletje. Višje temperature pa prinašajo nevšečnosti uporabnikom računalnikov, predvsem prenosnih. Računalniki se bolj grejejo, ventilatorji bolj ropotajo, v hujših primerih računalniki blokirajo ali se ugašajo.

 

._več...

25.03.2010

Katalog marec - april 2010

 

Vreme je vse bolj pomladno toplo, lahko pa pričakujemo tudi deževje in kakšno nevihto. Če vaši računalniki še niso zaščiteni pred udarom strele, je čas, da jih zaščitite.

 

._več...

22.04.2009

Popust za čiščenje in protivirusni pregled

Ko se spomladi začnejo višati temperature, se tudi na računalnikih najpogosteje pokažejo težave. V računalnikih se čez zimo nabere prah, zaradi česar se zmanjšuje hlajenje mikroprocesorja, grafičnega procesorja, napajalnika in drugih elektronskih komponent. To je poleg virusov najpogostejši razlog za počasno delovanje računalnika, za blokade in neželjene izklope. ...

._več...

16.04.2009

Novo! Brezplačen prevzem računalniške opreme v Zgornjesavski dolini

 

Zgornjesavska dolina je zelo slabo pokrita s servisom računalniške opreme. Večina tako domačih kot tudi poslovnih uporabnikov vozi računalnike, prenosnike, tiskalnike, monitorje in drugo računalniško opremo v popravilo na najbližji servis na Jesenice. Razdalja 30 km od Rateč do Jesenic niti ni tako majhna. Poleg tega je treba računalnik najprej pripeljati v servis, potem pa popravljenega prevzeti v servisu.

 

._več...

11.03.2009

Skrb za prenosne računalnike

 

Prenosni računalniki se v zadnjem času mnogo več kupujejo, kot namizni računalniki. Postali so kar nekakšna modna muha. Marsikateri kupec prenosnega računalnika pa se ne zaveda, da ti računalniki prinašajo tudi kakšno novo skrb, ne samo kopico prednosti.

 

._več...

06.10.2008

Vabilo na tečaj digitalne fotografije

 

Lastnike digitalnih fotoaparatov Panasonic obveščamo, da bomo priredili tečaj za uporabo teh fotoaparatov. Potekal bo dva popoldneva in sicer v torek 21.10.08 in v četrtek 23.10.08 oba dneva od 15:30 dalje. Dolžina seminarja bo predvidoma dvakrat po štiri šolske ure.


.
več...

08.09.2008

Arhiviranje in zaščita podatkov

Večina uporabnikov osebnih računalnikov ima na računalnikih shranjene tudi pomembne podatke, dokumente, slike. Marsikdo se ne zaveda, kako hitro se ti podatki lahko izgubijo. Okvare diskov, virusi ali kakšne drugo okoliščine so pogosto razlog za izgubo podatkov.

. več...

05.09.2008

Novost - prenosniki Acer s 3 in 6-letno garancijo in zavarovanjem

Marsikateri lastnik prenosnega računalnika se zave pomena garancijske dobe računalnika šele takrat, ko mu ta odpove. Okvare, zaradi katerih je potreben nakup novega računalnika, so pri prenosnikih mnogo pogostejše, kot pri namiznih računalnikih. Tako hude napake se pogosto pojavljajo že prav kmalu po izteku prvega leta od nakupa.


.
več...

25.07.2008

Nagrajenec nagradnega žrebanja

V mesecu juniju so obiskovalci imeli možnost sodelovati v nagradnem žrebanju za privlačno nagrado tiskalnik Epson Stylus D-92.


.
več...

28.05.2008

Prenosni računalniki za popotnike in direktorje

Tako za popotnike kot za poslovneže in direktorje, ki so veliko na poti je pri prenosnem računalniku najpomembneje, da računalnik deluje dolgo časa, ne da bi ga bilo treba priključiti na omrežje.


.
več...

27.05.2008

Zmogljiv in cenovno ugoden prenosni računalnik Acer AS-5315

Prenosni računalniki postajajo vse bolj zmogljivi in hkrati vse bolj cenovno dostopni.

Eden takih zmogljivih in cenovno ugodnih prenosnikov je Acer AS-5315. Primeren je tako za pisarniška in domača opravila, kot za brskanje po internetu, sprejemanje elektronske pošte in internetno telefonijo.


.
več...

26.05.2008

Fotoaparati za potovanja in počitnice

Poletje je čas potovanj in dopustov, hkrati pa čas, ko si s fotoaparatom dragocene spomine lahko zamrznemo in prihranimo za prihodnja leta.

Fotoaparati za popotnike morajo imeti nekatere specifične lastnosti, ki jih za družinsko ali priložnostno fotografijo ne potrebujemo. Katere so te lastnosti?


.
več...

17.04.2008

Razprodaja zadnjih kosov aparata Panasonic TZ-3

Vas bodo prazniki zvabili na izlete? Naj vas spremlja odličen kompaktni digitalni fotoaparat Panasonic TZ-3, enkraten za popotnike.

 


.
več...

20.03.2008

Akcija LCD monitorjev Fujitsu siemens Computers
 

Proizvajalci LCD monitorjev so preplavili trg s širokimi (wide) monitorji, ki so v prvi vrsti namenjeni gledanju filmov. Za vso ostalo uporabo (internet, elektronska pošta, pisanje, tabele, pregled in obdelava fotografij, poslovna uporaba) so ti monitorji popolnoma neprimerni. Zakaj?


.
več...

19.03.2008

Akcija prenosnikov Fujitsu Siemens Computers

V marčevski akciji so kar trije zanimivi prenosni računalniki FSC.
Prvi je dovolj močan in cenovno ugoden Amilo Li2727, cena 499 €
Drugi prenosnik Amilo Pi2515 je zelo primeren za na pot, saj ima zelo vzdržljivo baterijo, cena 770 €
Tretji prenosnik Amilo Pi2550 je namenjen zahtevnejšim uporabnikom, še posebej za igranje igric, cena 830 €


.
več...

18.03.2008

Izjemna priložnost

Digitalni fotoaparat Panasonic Lumix DMC-FZ8

* 7 milijonov točk

* 12x optični zoom

* odličnen optični stabilizator slike

 

                                                samo 310,00€


.
več...

30.07.2007
Test podvodnega ohišja za Panasonic TZ-3

 

Poletje, čas dopustov, je za mnoge ljubitelje morja tudi čas potapljanja in opazovanje nekega drugačnega sveta pod morsko gladino. Mnogim fotografom se je šele letos ponudila možnost, da v tem podvodnem svetu res kvalitetno tudi fotografirajo. To sta omogočila prihod fotoaparata Panasonic TZ-3 in podvodnega ohišja zanj. Fotoaparat Panasonic TZ-3 s podvodnim ohišjem sem temeljito preiskusil med enotedenskim dopustom na koralnem grebenu pri Sharm el Sheiku.
 

. več...

18.11.2006
Več kot si lahko želite - Panasonic FZ-50

 

Končno so, kakšna dva meseca pozneje kot v tujini, tudi v Slovenijo prispeli težko pričakovani kompaktni digitalni fotoaparati Panasonic Lumix DMC-FZ50. Takoj, ko je bilo mogoče, smo aparat sami preizkusili. Čeprav smo že prej poznali njegove odlične tehnične karakteristike, je aparat močno presegel naša pričakovanja.

25.10.2006
Prenosnik ali namizni računalnik?

To je vprašanje, ki si ga zastavlja večina kupcev novih računalnikov. Žal imajo tako prenosniki kot namizni računalniki svoje prednosti in slabosti. Če uporabnik te pozna, se laže odloči, kateri računalnik je zanj primernejši.

12.10.2006
Novi procesorji z dvojnim jedrom

 

V zadnjih nekaj mesecih so računalniški hit procesorji z dvojnim jedrom. Pri Intlu so to Core 2 Duo pri AMD pa Athlon 64 x2. Zaradi boljše arhitekture procesorja Intel na tem področju po zmogljivostih močno vodi.

27.09.2006
Uspehi na fotografskih razstavah
 

Kakovost fotoaparatov, ki jih prodajamo v našem podjetju, preverjamo tudi s sodelovanjem na fotografskih razstavah v Sloveniji in v tujini. Direktor podjetja 3BM d.o.o. Bogdan Bricelj, pošilja svoje fotografije na številne razstave. Za fotografije je že prejel pohvale na močnih mednarodnih FIAP in PSA razstavah v Ameriki, na Finskem in na Poljskem. Fotografije so bile razstavljene že na 59-tih razstavah v Zahodno- in Vzhodnoevropskih državah, v Avstraliji, Hong Kongu in Kanadi. Na lanski Slovenski pregledni digitalni razstavi SLO-digi pa je s fotografijo Lačni smo osvojil prvo mesto.

več...

12.09.2006
Uspešna popravila elektroerozijskih strojev
 

S popravili strojev za elektroerozijo smo začeli bolj intenzivno pred dobrim letom dni v podjetju Kaldera iz Slovenske Bistrice.

več...

 

14.03.2006
Podjetje 3BM podprlo fotografsko razstavo

Podjetje 3BM že eno leto uspešno sodeluje s Fotografskim društvom Jesenice. Skupna točka sodelovanja je predvsem digitalna fotografija. Aprila 2005 je podjetje 3BM pripravilo predavanje o digitalni fotografiji za člane Fotografskega društva.


več...


21.11.2005
Preiskusi digitalnih fotoaparatov

Vedno več ljudi se odloča za nakup digitalnega fotoaparata. Izbira je velika, velike so tudi razlike v cenah. Žal se še vedno preveč kupcev odloča za nakup po obliki, blagovni znamki in ceni. Mnogi šele v prvih tednih po nakupu spoznajo velike omejitve in slabosti svojega aparata. Če bi se nakupa lotili bolj premišljeno, bi se takim nevšečnostim lahko izognili.


več...


09.09.2005
15 let podjetja 3BM

Naše podjetje v mesecu septembru praznuje petnajsto obletnico obstoja. Podjetje je začelo delovati v okviru jeseniškega inkubatorja INJES ob prvem razcvetu podjetništva v naši državi.


več...


03.09.2005
V prodaji novi modeli digitalnih fotoaparatov

Ob koncu poletja so iz skladišč pošli zadnji fotoaparati HP-945 in Benq S-40. Tako smo začeli z iskanjem novih modelov za naše stranke. To pa za nas ne pomeni, da samo zamenjamo cenike in domačo stran. Izbrane aparate še prej preizkusimo.


več...


18.06.2005
Uspešen nastop ekipe 3BM v in-line hokeju

V soboto, 18. junija 2005 se je v hali Pod Mežaklo na Jesenicah odigral IV. memorial Žiga Jana v in-line hokeju. Na njem je nastopilo šest ekip. Turnir se je po zelo izenačenih tekmah končal v večernih urah.

več...

12.05.2005
Vedno nižje cene prenosnikov

Cene prenosnih računalnikov se vztrajno znižujejo. Najcenejši so komaj še kaj dražji od najcenejših namiznih računalnikov z LCD zaslonom. Res pa je, da za njimi nekoliko zaostajajo, predvsem pri velikosti diska in kvaliteti grafičnih kartic. Vseeno so zmogljivosti za mnoge uporabnike čisto ustrezne.

več...

05.05.2005
Popravilo reskarja v Jelovici Škofja Loka

Iz podjetja Jelovica Škofja Loka so nas tokrat poklicali prvč Pokvaril se jim je čfunkcijski reskar na liniji za izdelavo vratnih podbojev. Ker je to kčni stroj v liniji, je stala cela linija. Nemški dobavitelj linije je čaju, zato od njega niso mogli dobitči. Za naše storitve jim je povedala naša stalna stranka.

 
23.03.2005
Tečaji za digitalno fotografijo

V prvi vrsti bomo strankam dali možnost, da se naučijo ravnati s samim fotoaparatom in osnove dela s slikami na računalniku. Tečaji bodo usmerjeni le v tista dva modela fotoaparatov, ki sta na naših testih dala odlične rezultate, in ju tudi največ prodajamo. To sta HP-945 in Benq S40...

več...

30.12.2004
Postavitev domače strani v Angleščini in Nemščini

Vstop Slovenije v Evropsko skupnost je prinesel precejšnje spremembe v poslovanju, hkrati pa ponudil nove poslovne priložnosti našim podjetjem. Eden prvih pogojev za tiste, ki želijo ponuditi svoje izdelke in storitve v drugih evropskih državah je, da postavijo svojo spletno stran v tujih jezikih. V našem podjetju smo se tega zavedli že precej pred prvim majem 2004.

več...

 
20.12.2004
Popravilo večprocesorskega industrijskega računalnika za Slovenske Železnice

V Slovenskih Železnicah na ranžirni postaji Zalog skrbi za pravilno zaviranje in razporejanje tovornih vagonov sistem petih večprocesorskih računalnikov. Brez usklajenega delovanja teh računalnikov bi bilo nemogoče v enem dnevu razporediti več kot dva tisoč vagonov.

več...

 
10.12.2004
Ugodna prodaja prenosnikov Acer

Prenosne računalnike vedno pogosteje srečujemo v podjetjih, na raznih predstavitvah in seminarjih, pa tudi doma. Zaradi majhnih dimenzij, majhne teže in prenosljivosti omogočajo delo kjerkoli. Pri tem po zmogljivosti le malo zaostajajo za namiznimi računalniki.

več...

   
19.11.2004
Popravilo računalnika za nadzor elektronskega mikroskopa v Acroni Jesenice

V podjetju Acroni Jesenice za analizo materiala med drugim uporabljajo elektronski mikroskop. Tega nadzoruje industrijski računalnik strežniškega tipa. Računalnik se v oktobru 2004 ni hotel več zagnati. Vzdrževalcem in informatikom Acronija po daljših prizadevanjih računalnika ni uspelo oživiti, zato so se začeli dogovori o obisku pooblaščenega serviserja s Poljske. Pooblaščeni servis pa ni bil pripravljen oceniti dolžino servisa in s tem povezanih stroškov. Poleg tega bi bilo treba na serviserja čakati dva tedna. Takrat je pomoč ponudilo naše podjetje. ...

več...

 
 
 
08.11.2004
Akcija digitalni fotoaparati

Verjetno bi težko našli koga, ki ne bi želel trajno ohraniti lepih trenutkov: družinskega praznovanja, obletnice mature, prijetnega druženja, dopusta na vročih plažah ob toplem morju, nepozabnih potovanj ali rdenja neba ob sončnem zahodu, mogočnih gora, drobne pisane cvetice ali brenčeče čebele.

več...

 
28.10.2004
Popravilo industrijskega računalnika Agencije za telekomunikacije

V Agenciji za telekomunikacije Republike Slovenije uporabljajo industrijske računalnike za nadzor instrumentov. Čeprav so industrijski računalniki že načrtovani tako, da so čim bolj zaščiteni proti okvaram, se tudi ti včasih pokvarijo.

več...

 
09.10.2004
3BM posreduje svoje znanje tudi drugim vzdrževalcem

Društvo vzdrževalcev Slovenije vsako leto prireja srečanje vzdrževalcev. Srečanje združuje strokovna predavanja iz različnih področij vzdrževanja, razstavo izdelkov in storitev za vzdrževalce ter prijetno druženje. Letošnje srečanje je bilo 7. in 8. oktobra 2004 na Rogli.

več...

 
31.05.2004
Prenovljena slovenska spletna stran podjetja 3BM Jesenice

Podjetje 3BM ima svojo spletno stran od leta 1998. Svojo domeno smo dobili marca 1999. Od takrat je bila naša spletna stran nekajkrat spremenjena in dodelana...

več...
 
27.05.2004
Uspešna popravila elektronskih plošč za ETO Cerkno

3BM Jesenice že od leta 1996 uspešno sodeluje z enim največjih svetovnih proizvajalcev grelnih plošč za štedilnike ETA Cerkno. V tem podjetju servisiramo najrazličnejšo elektronsko opremo: CNC stružnice in reskarje, robote, procesne računalnike in različne regulatorje...

več...
 
25.05.2004
V popravilo vse več prenosnikov iz cele Slovenije

Prenosni računalniki na marsikateri delovni mizi izpodrivajo namizne računalnike, saj po zmogljivostih le malo zaostajajo za njimi. Velike razlike med enimi in drugimi pa nastopajo pri servisu. Namizne računalnike danes popravlja že vsak »mulc«. To ni nič nenavadno, saj je na voljo dovolj cenenih kompatibilnih komponent. Z njihovo zamenjavo je računalnik pogosto popravljen...

več...
 
21.05.2004
3BM sponzoriral Reprezentanco Slovenije v floorballu na svetovnem prvenstvu v Švici

Podjetje 3BM d.o.o. Jesenice je pomagalo Reprezentanci Slovenije v floorballu na Svetovno prvenstvu v švicarskem Zurichu in Klotnu. Prvenstvo se je odvijalo od 16. – 23. maja 2004...

več...
 
14.05.2004
Podpis pogodbe s Cerisom o popustih za študente in dijake

V mesecu maju je naše podjetje podaljšalo pogodbo s podjetjem Ceris o popustih za študente in dijake. ....

več...
 
04.05.2004
Priprava rezervnih diskov z operacijskim sistemom pSOS za Acroni Jesenice

S predhodnico podjetja Acroni Železarno Jesenice 3BM sodeluje že od prvih začetkov poslovanja v letu 1990. V proizvodnji predvsem pomagamo vzdrževalcem reševati težke probleme, za katere bi sicer morali klicati serviserje iz tujine. Zaradi zastarelosti nekaterih strojev pa se celo tuji serviserji včasih znajdejo pred nerešljivimi problemi...

več...
 
25.04.2004
Sodelavec podjetja 3BM Denis Bakonič v ekipi državnih prvakov v florballu

Ekipa FBC THUNDER Jesenice je postala Državni prvak Slovenije v velikem floorball-u za sezono 2003/2004. V ekipi igra tudi serviser v podjetja 3BM Jesenice Denis Bakonič...

več...
 
19.04.2004
3BM postal pooblaščen servis za računalnike PCX

Zgodovina sodelovanja 3BM s podjetjem PCX Computers sega tja v leto 1995. Leta 1998 smo podpisali franšizing pogodbo, kar je sodelovanje med podjetjema še poglobilo. Postali smo pooblaščena trgovina PCX. Za 3BM Jesenice je PCX Computers postal največji dobavitelj računalniške opreme...

več...

 
21.03.2004
Popravila osnovnih plošč v podjetju 3BM Jesenice

Pred kratkim smo se v podjetju 3BM d.o.o. Jesenice odločili za popravilo osnovnih plošč osebnih računalnikov. Do odločitve so nas pripeljale potrebe uporabnikov. V zadnjem času se je namreč močno povečalo število okvar, pri katerih se računalnik sam izklaplja ali ponovno zaganja. Razloga za te okvare sta v glavnem dva: virusi in okvare osnovnih plošč...

več...
 
17.03.2004
Sodelovanje z drugimi računalniškimi podjetji

Naše podjetje že vsa leta sodeluje tudi z drugimi računalniškimi podjetji, tako v bližnji okolici, kot drugod po Sloveniji. Čeprav si sosednja podjetja prizadevamo za iste kupce, je prav koristno tudi sodelovanje. Zaradi raznolikosti računalništva prav nobeno podjetje ne more dobro obvladati vseh področij. Tako se lahko med sabo dopolnjujemo ali se skupaj lotimo kakšnega dela...

več...
 
12.03.2004
Popravilo frekvenčnega pretvornika za Alples Železniki

3BM Jesenice sodeluje z enim največjih slovenskih proizvajalcev pohištva Alples že od leta 1997. V tem podjetju popravljamo najrazličnejše stroje za obdelavo lesa: CNC reskarje, stroje za razrez, mozničake, nakladalke in razkladalke. Odpravljamo tudi okvare na računalniško vodenih viličarjih in drugi opremi...

več...

 
01.03.2004
Dolgoletno sodelovanje med podjetji LIP Bled in 3BM Jesenice

Čeprav so večina naših strank mala podjetja, samostojni podjetniki in fizične osebe, med njimi najdemo tudi nekaj velikih podjetij. Eno takih je LIP Bled...

več...

 
3BM elektronika in mikroračunalniki d.o.o. Jesenice
Cesta železarjev 7a
4270 Jesenice
Slovenija

tel: (04) 58-36-444 ali (04) 58-61-444, fax: (04) 58-36-440, gsm: (041) 638-066

delovni čas: od ponedeljka do petka 7:30 - 15:00, sreda do 17:30, ostale dni popoldan po dogovoru
e-mail: 3bm@siol.net

O podjetju | Servis PC | Prodaja PC | Digitalna fotografija | Industrijska elektr. | Tester za kable | 3BM v slikah | Novice

Copyright © 2004 3BM d.o.o. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in produkcija: Eyemagics.com