Pohitrite namizni računalnik

Hitri SSD diski so postali cenovno že zelo dostopni. Kapacitete teh diskov so sicer še vedno manjše od kapacitet trdih diskov. Zato pa lahko s kombinacijo hitrega SSD diska in trdega diska dosežemo optimalno delovanje

Rešitev je preprosta. V osebni računalnik lahko poleg obstoječega trdega diska vgradimo hitri SSD disk. Nanj prenesemo operacijski sistem Windows in instalirane programe. Predvsem za te je pomembno, da je disk hiter. Vsi podatki pa ostanejo na trdem disku. Pri njih ni tak problem, če se berejo z diska z nekoliko manjšo hitrostjo. S tem pa ohranimo prednost visoke kapacitete trdega diska za shranjevanje slik, dokumentov in drugih obsežnejših datotek.

SSD s kapaciteto 120 GB običajno že zadošča za prenos Windows in nekaj ostalih programov. Če imamo teh programov veliko, ali če bi hoteli na hitri disk shranjevat tudi kakšne pogosteje uporabljene podatke, priporočamo kapaciteto SSD vsaj 240 GB.

Vgradnjo SSD s prenosom programov je sorazmedno nezahtevna. Običajno jo je mogoče izvesti že znotraj enega delovnega dneva. Po opravljenem posegu se računalnik precej hitreje zažene, pa tudi vsi programi se hitreje izvajajo in so bolj odzivni.