Microsoftova brezplačna nadgradnja na Windows 10

Kmalu bo eno leto, odkar je izšel operacijski sistem Windows 10. Microsoft je ob izidu obljubil brezplačne nadgradnje lastnikom legalnih verzij Windows 7, 8 in 8.1. in sicer v roku enega leta od izida.

Po izidu novih Windows smo strankam odsvetovali takojšnjo nadgradnjo, saj nove programe običajno spremljajo tudi začetne težave. Precej teh je Microsoft že odpravil, kakšne pa tudi še pridejo na vrsto.

Ne bomo vam obljubljali, da so novi Windows 10 v vseh pogledih boljši, le zato ker so novi. Žal so pri njih izpustili tudi kakšne koristne funkcije prejšnjih verzij, predvsem Windows 7. Je pa res, da bo nadgradnja Windows v vašem računalniku podaljšala življenjsko dobo programov in s tem tudi vašega računalnika.

Ker se bliža 29. julij 2016, ko bo konec možnosti za brezplačne nadgradnje, vam kljub nekaterim pomanjkljivostim svetujemo, da to izkoristite. V večini primerov, kjer nadgradnja ni možna, se da računalnik vrniti na prvotno stanje. Nekaj tveganja pa kljub temu prevzamete. Lahko se zgodi, da vam ne bo deloval tiskalnik, skener ali kakšna druga naprava, za katero niso posodobili gonilnikov. V najslabšem primeru pa je potrebno obnavljanje ali ponovno nalaganje operacijskega sistema.

Nadgradnje na Windows 10 se lahko lotite sami tako, da sprejmete Microsoftovo ponudbo. Nadgradnjo pa vam seveda lahko opravimo tudi mi. Opravljeno delo vam v tem primeru seveda zaračunamo. Pišite nam ali nas pokličite!