Razširitev servisa na prenosnike Apple Macbook

V podjetju 3BM d.o.o. Jesenice že več let uspešno servisiramo prenosne računalnike različnih znamk. Večinoma so to Windows kompatibilni prenosni računalniki.

Popravila prenosnih računalnikov v našem servisu pa se razlikujejo od popravil v pooblaščenih servisih in tudi v večini drugih servisov. Zakaj?

Večina okvar se pojavlja na osnovnih ploščah ali na ekranih prenosnihračunalnikov. Ti so zaradi svoje kompleksnosti najdražji deli računalnika, katerih cena je le malenkost nižja od cene celotnega računalnika. Ker večina servisov plošče ali ekrane lahko samo zamenja, se lastniki računalnikov ponavadi raje odločijo za nakup novega računalnika.

Kupci običajno ne vedo, da je mogoče plošče popraviti. Tudi žarnico na ekranu ali napetostni pretvornik se da zamenjati. Stroški takih popravil so precej nižji od nove plošče ali ekrana. Zato pa taka popravila zahtevajo precej več znanja serviserja, da so lahko uspešna. Za odpravljanje takih napak so potrebni tudi instrumenti, s katerimi lahko merimo elektronske signale.

V zadnjem času smo spoznali, da je vedno več uporabnikov računalnikov Apple. Čeprav naj bi bili ti bolj zanesljivi, se tudi pri teh pojavljajo okvare. Na osnovi dobrih izkušenj s popravili Windows kompatibilnih prenosnih računalnikov smo se odločili, da popravila plošč in zaslonov razširimo tudi na druge blagovne znamke, predvsem Apple Macbook.

Tako lahko sedaj tudi lastniki Apple računalnikov računajo na popravila osnovnih plošč svojih priljubljenih računalnikov in nižje stroške, če se jim računalniki pokvarijo.