20-letnica podjetja 3BM

Naše podjetje je bilo ustanovljeno točno pred 20 leti, to je 17. septembra 1990.

Začeli smo s servisom elektronske opreme v industriji. Poleg te je bil v časih dragih televizorjev in glasbenih stolpov pomemben tudi servis audio in video tehnike. Zaradi potreb na trgu smo ob razcvetu osebnih računalnikov začeli tudi s popravili teh.

Kasneje so se popravilom računalnikov pridružila tudi popravila druge računalniške opreme: tiskalnikov, telefaksov in monitorjev, ki se jih večina drugih servisov zaradi večje kompleksnosti ne loteva.

Pred desetletjem so se začeli vedno bolj uveljavljati prenosni računalniki. To je s seboj prineslo tudi potrebo po odpravljanju okvar na teh novih napravicah. Kmalu se je pokazalo, da se zaradi večje gostote komponent prenosni računalniki kvarijo celo pogosteje kot namizni računalniki. Po drugi strani pa je popravilo okvar na prenosnikih mnogo zahtevnejše od popravila namiznih računalnikov.

Ob vseh teh spoznanjih smo že zelo zgodaj začeli s popravili prenosnikov. Znanje iz servisa druge elektronske opreme je pripomoglo k temu, da smo začeli tudi s popravili osnovnih plošč prenosnih računalnikov, ki se jih drugi servisi ne lotevajo. Te plošče so v večini primerov predrage, da bi jih uporabniki sploh želeli zamenjati. Ob stroških, ki presegajo polovico vrednosti novega računalnika, mnogi uporabniki raje zamenjajo cel računalnik. Žal pa te okvare pogosto nastopijo že kmalu po izteku garancije. Poleg samih popravil strojne opreme lahko na novo sprogramiramo tudi poškodovana integrirana vezja s programom BIOS.

S popravili plošč prenosnih in namiznih računalnikov smo si pridobili že takšen sloves, da nam te pošiljajo v popravilo uporabniki iz različnih delov Slovenije, pa nekateri celo iz sosednjih krajev Avstrije.

Poleg zahtevnih popravil osnovnih plošč, monitorjev in tiskalnikov še vedno opravljamo vse ostale servisne storitve, kot mnoga druga računalniška podjetja: popravila in nadgradnje računalnikov, čiščenje virusov in zaščito pred njimi, instalacije programov, popravila tiskalnikov, priklop mrež in interneta.

Ker gresta servis in prodaja z roko v roki, smo zelo kmalu začeli računalniško opremo tudi prodajati. Prodajamo najrazličnejšo opremo, ki čim bolj ustreza željam kupcev. Tem ob nakupu tudi svetujemo.

V zadnjem času smo prodajo razširili na digitalne fotoaparate. Te tudi preiskušamo, da kupcem laže svetujemo ob nakupu in pri uporabi.  Za prodajane aparate organiziramo tudi tečaje digitalne fotografije.

Servis industrijske elektronike še naprej ostaja ena od treh glavnih dejavnosti podjetja. Popravljamo stroje pri samostojnih podjetnikih, v malih in velikih podjetjih po vsej državi in v različnih dejavnostih. Pogosto  odkrijemo in odpravimo tudi sistematske napake proizvajalcev strojev, ki so prej povzročale pogoste ponovitve okvar. Tudi na tem področju želimo čim bolj ustreči strankam s hitrim in kvalitetnim servisom. Tako strankam v čim večji meri zmanjšamo zastoje proizvodnje.

Ob dvajseti obletnici se zahvaljujemo vsem našim dobrim zvestim strankam in poslovnim partnerjem za zaupanje in odlično poslovno sodelovanje. Zagotavljamo jim, da se tudi vnaprej lahko zanesejo na nas. Vabimo pa tudi vse, ki naših storitev še niso preiskusili, da se to storijo že kar zdaj, in izkoristijo jubilejne popuste.