Uspešna popravila elektroerozijskih strojev

S popravili strojev za elektroerozijo smo začeli bolj intenzivno pred dobrim letom dni v podjetju Kaldera iz Slovenske Bistrice.

Popravila elektroerozijskih strojev so še nekoliko bolj zahtevna, kot popravila CNC stružnic in rezkarjev. Oboji imajo vgrajene industrijske računalnike za vpis programa in vodenje. Oboji morajo imeti zelo natančno krmiljenje pomikov v več oseh.

Elektroerozijski stroji pa imajo poleg navedenih sklopov tudi generator visoke napetosti in močne tokovne izvore, s pomočjo katerih erozijski stroji režejo tudi zelo trde jeklene materiale. Ti sklopi so tokovno zelo obremenjeni in se zaradi tega pogosteje kvarijo. Po drugi strani so zaradi visoke napetosti meritve na teh izvorih zelo zahtevne. Že majčkena nepazljivost pri meritvah lahko v hipu povzroči uničenje dragih močnostnih komponent v izvorih.

2006Uspešna popravila erozijskih strojev nadaljujemo s popravili v Metalfleksu Tolmin in pri obrtnikih po celi Sloveniji. Zanimanje za popravila teh strojev pa so se pokazala tudi v sosednji Hrvaški, kjer nimajo podobnega servisa.