Popravila osnovnih plošč v podjetju 3BM Jesenice

Pred kratkim smo se v podjetju 3BM d.o.o. Jesenice odločili za popravilo osnovnih plošč osebnih računalnikov. Do odločitve so nas pripeljale potrebe uporabnikov. V zadnjem času se je namreč močno povečalo število okvar, pri katerih se računalnik sam izklaplja ali ponovno zaganja. Razloga za te okvare sta v glavnem dva: virusi in okvare osnovnih plošč.

Osnovne plošče osebnih računalnikov se največ kvarijo zaradi vgrajenih slabih komponent, predvsem elektrolitskih kondenzatorjev. To se dogaja pri nekaterih zelo znanih proizvajalcih, ki so v Sloveniji prodali na tisoče računalnikov. Uporabnikom, ki imajo računalnike še v garanciji, plošče zamenja proizvajalec.

Okvara osnovne plošče sama po sebi niti ne bi predstavljala tako velikega stroška. Zaradi hitrega razvoja osebnih računalnikov pa mnogih osnovnih plošč ni mogoče več kupiti. V tem primeru je treba zamenjati tudi mikroprocesor in pomnilnik. Takrat je popravilo komaj kaj cenejše od novega računalnika.

Po menjavi osnovne plošče je pri novejših operacijskih sistemih Windows (2000 in XP) treba ponovno naložiti operacijski sistem in vse ostale programe. To predstavlja mnogo dodatnega dela za informatike in stroškov za uporabnike.

Zaradi problemov, s katerimi so se naši serviserji srečali pri svojih strankah, smo se v podjetju odločili za popravila osnovnih plošč. Za takšna popravila smo usposobljeni, saj servisiramo tudi drugo elektronsko opremo. Razpolagamo z ustrezno opremo, instrumenti in rezervnimi deli.

Z novo dejavnostjo podjetje 3BM d.o.o. Jesenice svojim strankam znižuje stroške popravil in jim pomaga rešiti mnoge druge spremljajoče probleme. Storitev nudimo tako končnim uporabnikom kot računalniškim servisom, ki za takšno delo sami niso usposobljeni ali opremljeni.